söndag 25 januari 2009

Uppe på natten och sova på dagen

Nu sitter jag här igen på natten och hänger. Jag borde lära mig att gå och lägga mig i tid. Nu har jag kämpat en vecka för att komma in i rätt sömnrutiner och så sabbar jag det igen. Jag får ge mig, jag är nattmänniska, det är min läggning. Så jag får ta till brutala metoder för att kämpa med min läggning för att anpassa mig till rådande samhällsregler.

Det är så lugnt och fridfullt att vara uppe på nätterna, jag tänker bättre och livet känns lättare. Och så sover jag bättre på dagarna, det är ju helt omvänt mot rutinen jag borde ha som vuxen, förståndig människa. Borde kanske bli vampyr i mitt nästa liv.
Nu får jag tvinga mig ner i loppelådan.

12 kommentarer:

Tildè sa...

Ja det kan inte vara så skoj när dygnsrytmen är upp och ner... Du kanske får vänja dig med små steg i taget om du vill återgå till en mer normal dygnsrytm?
Men vad är normalt igentligen?

Må så gott och hoppas du har fått sova inatt
Kramar Tildé

sexbarnsmamman sa...

Jag förstår dig fullständigt, nu är väl dina barn lite äldre också. Det är ju sååå skönt på natten...ända till vargtimmen ungefär...

Så att du kan göra som du känner. Jag är själv en nattuggla. Men med småbarn i huset och nattvak, så måste man ju sova när man kan.

Tack så mycket för din gulliga hälsning under vår influensatid- som nu är under avklingande...tror jag.

Sköt om dig.

Roses & angels sa...

Hej! Tack för dina vänliga ord om min blogg. Kul att du hittade in till mig! Alltid lika roligt när man får nytt besök. Tjusig blogg du har och vilken söt kisse. Vi hörs säkert mera hoppas jag! Ha en underbar Söndag! Kram Christa

Annela sa...

Jag är också en nattuggla och har alltid varit. DEt är lätt att komma in i sin egen rytm när man är hemma hela tiden, som jag är nu. Och jag tycker också om nätter. Alla sover, bara katten och jag är uppe och hon sover oftast också Jag blir så kreativ på nätterna - det är nog lugnet.

vira sa...

Hejsan tack för ditt besök på min blogg, jag är natt människa med det går nog inte att ändra på.
Jag får mest gjort på nätterna men i bland blir det ju knepigt som när man har småbarn i huset
kram kommer tillbaka
vira

Nippertippan sa...

Ja, det är konstigt att det kan vara så. Först är man trött på dan och sedan blir man piggare mot kvällen. Jag har haft många kvällsjobb och då funkar det fint. Men det är svårt om man måste vakna tidigt. Ikväll gäller det igen. Imorgon är det väckning 4:30!
Ha en skön söndag!!!!!!!!!
Kramizar:)

Anna-Carin sa...

Hej! himmla lätt att vända på dygnet.Jag jobbar natt 81% så för mig är det inga problem,men att sova länge på dagen kan jag inte.Jag får inte vara sjukskriven inte så lite som 25%,måste jobba mina % som är 81%
Ha en bra söndag/Anna-Carin

MARLENE sa...

Hejsan, börjar med att tacka för beröm både här och där i min bloggvärld. Inte så dum sida du har du heller och kramen tar jag gärna med mej och sprider med vinden (fast en liten bit behåller jag nog för mig själv)
När det gäller söm så är jag precis tvärtom... Mår som bäst när jag får vakna till tuppen, iaf innan jag fick fibromyalgi. Men en sak har jag lärt mig på senare år... det viktigaste är att lägga seig ungefär samma tid varje natt och se till att få minst åtta timmar, men tyvärr består min familj av idel nattmänniskor så helgerna blir ruckade... och det tar ibland lång tid att komma i balans igen, speciellt efter långhelger... Oj det här blev långt, så bäst jag slutar nu, med en kram tebaks.

Christina sa...

Jag känner många som är som du, så vad är egentligen normalt?
Själv är jag lite hit och dit. Vaknar ofta väldigt tidigt, men kan ibland vända på dygnet och vara aktiv på nätterna.

Tack för kommentar på min blogg förresten!
Snygg kisse du har däruppe till höger!

Birgitta sa...

Visst är det något magiskt i luften från kvällstimmar och framåt!? Jag blir också mer kreativ då. Eftersom jag oftast stiger upp vid 05 så får jag också tvinga mig ner i sängen men aldrig före tolv!
Vad var det du kallade den? Loppelådan haha, det har jag aldrig hört förut? Är det något vedertaget..?
Ha det gott!/

marra sa...

*Nickar* Här är en till som måste lära mej att gå och lägga mej i tid :)

Miss Borderline sa...

Ja varför är det så egentligen att vissa av oss trivs bättre på natten och sover goare på dan?!