torsdag 21 maj 2009

Filosoferande

När jag jobbade i trädgården igår så filosoferade jag lite över hur jobbigt det är att dra upp ogräs för tänk om det egentligen är en fin blomma som kommer upp. Jag drar oftast bara upp det jag är säker på att det är ogräs. Då kom jag på att jag är ungefär likadan när det gäller människor, jag drar sällan upp och slänger iväg en människa för jag tror oftast att det kan bli en fin blomma av alla.

Sen tänkte jag på att om min trädgård skulle vara en person så skulle det nog vara en gammal hippie, som Peps Persson eller Stefan Sundström.
Jag har kompisar som anser att jag borde vara mer pedantisk i trädgården och de erbjuder sig att hjälpa mig. Först var jag lite mesig och velande och tänkte att man kanske skulle ha det så perfekt i sin trädgård.

Sen när åren gått så har jag bestämt mig för att det är min trädgård och det är jag som ska trivas där, jag vill njuta och gillar när det är lummigt och bohemiskt.
Alla får har som de vill i sina trädgårdar och jag är lite avundsjuk på de som kan ha rensade, fina rabatter något som jag knappast kan, jag är så mesig när det gäller de små blommorna.
Sen har jag fått tips om att jag kan lägga täckbark i rabatterna för att undvika ogräset, tack Britt och ni andra som hjälpt mig när jag frågat er.

Jag hoppas att ni får en fin dag

2 kommentarer:

Heidi sa...

Härligt metaforiskt filosofi! Jag älskar sånt:) Mycket tänkvärt. Jag tror jag har varit pedant med mitt, har rivit bort all ogräs och haft svårt att finna nåt att plantera. Gillar de lummiga trädgården med gamla äppelträd, men i min forna trädgård gav trädna bara syra äpplen... i för sig, hade jag kunnat koka söt äppelmos av det, men drog bort trän med rötterna istället... så att filosofera;)
Om du har styrkan kan du ha en sådan fin trädgård som du vill, JAG beundrar dig för det!!!
KRAM!!!

Miss Borderline sa...

Ah, Stefan Sundström.....jag drömde att jag träffa honom häromnatten :)

VARFÖR träffar jag inte en man som Stefan, jag skulle behöva en man som han! En skön balans mellan "flummig" och ordningssam.....mitt X påminner mkt om Stefan, men tyvärr har han inte förmågan att utnyttja sina talanger (han är mkt konstnärlig) å få en skön balans på sakerna utan missbruket tar överhanden :(

Herregud, snacka om att min kommentar har NOLL med trädgårdsarbete att göra haha.....men jag såg Stefan när han var på TV4+ trädgårdsprogram som jag inte ens vet vad det heter (kollar aldrig på trädgårdsprogram) men som jag kolla på för att Stefan var med......mina drömmars man, tror t.o.m jag hade valt honom framför Viggo, kanske för att han påminner om mitt X som jag inte vet om jag älskar eller hatar om jag skall vara helt ärlig mot mig själv.....

Nog tjôtat från mig :)

Kram!