tisdag 14 april 2009

Lämna in männen på Gubblekis när man handlar

Jag funderade på det där med män och handling,vad är det som gör att det är så jobbigt? När de visade ett program på teve från Ullared så stod karlarna håglöst och nästan apatiskt och hängde medan kvinnorna shoppade loss rejält, det är komiskt på något sätt.

På IKEA har de lekställe där man kan lämna in barnen. Affärerna borde skaffa karlinlämning där man lämnar karlen när man shoppar och hämtar ut honom när man är klar. Där kunde de servera något att dricka, tidningar männen kan läsa, kanske se på teve och film. Eller umgås med varandra och diskutera om hur jobbiga kvinnor är när det gäller shopping.
Nu är jag på gränsen för tillåten fördomsfullhet,det är säkert massor av män som gillar att shoppa. Jag tänker bara på min man.

Jag hoppas att inte några män tar åt sig av detta, jag bara skämtar lite, vad säger ni män om shopping?

13 kommentarer:

Pärlan sa...

Villken bra idé, alla karlar är likadana och jag föredrar att själv handla för man pallar inte med karlen som springer fortare än kvickt ut ur affären så man hinner inte blinka.

Ha det gott vännen
Kram

Bloggullet sa...

Till Pärlan.
Skönt att du känner likadant.
Ha det gott du med.
Kramar

Skatan sa...

Ja du, det är ofta man ser de där olyckliga gubbsen som drar runt med sina fruar på stan. Eller tvärt om, fruarna drar runt på gubbsen...

Ha en fin kväll!

Anna Skata

Anonym sa...

Jag kan rapportera att min man hade med förtjusning satt sitt på ett gubblekis och väntat medan jag handlade. Bara han hade sluppit gå runt med kundvagn!
Haha!
Får se om du får några kommentarer från någon karl?

Anonym sa...

Då kan jag meddela att mannen i mitt liv älskar att handla och kundvagnen håller han hårt i ;) Tror inte att man kunde få honom att sitta på ett gubblekis - tänk vad han kunde missa då :))

Ingela sa...

En annan idé kan vara att lämna in dem på en brädgård/bygghandel i närheten. Min gubbe kan stå i timmar och vända på brädor och reglar för att hitta de finaste exemplaren. Dessutom lever han efter devisen "Den som har flest verktyg när han dör vinner!"

Gissa vem som står håglös bredvid då... :)

Maria sa...

haha det där låter som en superidé :) När jag och familjen var på Ikano efter jul så gick jag runt, dom andra mest stod och hängde. Den där karlinlämningen,tror du man kan få dispans för en och annan kärring också? Det skulle underlätta för mig eftersom mamma heller inte har så stort intresse av att shoppa så vet inte vart jag ska slänga av henne annars.
Kram

Christina sa...

Här är en till som hellre handlar själv än drar med den ovillige och stressade karl'n.

Annela sa...

Detta är något genetiskt, tror jag. Inte hjälpte det heller om man försöker träna dem sedan de är små pojkar. Tro mig - jag har provat med tre stycken och en man.

S sa...

Det finns redan gubblekis på "vårat" köpcentrum - Clas Ohlson och Kjell&Co. Med Biltema runt knuten. ;)

Allvarligt talat så går det rätt bra för oss eftersom vi båda är fullt medvetna om att vi har helt olika vanor och accepterar det, tjatar inte på varandra. Vill jag hejdlöst få shoppa loss i timmar, typ prova kläder, så åker jag själv. Är det mindre rundor så kan vi åka tillsammans och han tar med en bok och sätter sig och fikar. Handla mat gör vi ofta efter lista, han verkar tycka att det är mindre jobbigt om det finns en struktur.

Men jag har också ofta undrat om det är genetiskt... eller om det är att tjejer ofta från rätt unga år går och handlar som socialt umgänge. Undrar om någon har forskat på detta. :)

Maria sa...

Hihi,du är rolig vännen,ja en sådan plats
skulle männen ha när kvinnorna shoppar loss!=)
men som du säger..finns säkert många män som gillar att shoppa också.

Kram Maria

Annela sa...

Det finns en studie, ganska allmänt hållen, om just detta; varför män och kvinnor är så olika. I original heter den "Why men don't listen & women can't read maps" och finns på biblioteket. Den är väldigt rolig att läsa och förklarar bl.a. varför män zappar på fjärrkontrollen och varför kvinnor kan gå i stan i timmar och se på kläder när män går till en affär, köper det de ska ha och går hem igen.
Rekommenderas varmt!

Bloggullet sa...

Till alla.
Tack för era kommentarer, det verkar vara så med de flesta karlar angående shopping. Att mna in dem på en brädgård verkar vara ett bra tips.
Kramar