måndag 6 april 2009

Idag är en sådan trött dag

Ofta det är jobbigt att lista ut vilken sorts trötthet man har idag. Är det sovit för litetröttheten, tristesströttheten, grubblandetröttheten, oroströttheten, hopplöshetströttheten,livet är pesttröttheten.
Idag är en trött dag och jag kan inte lista ut vilken trötthet det är. Solen skiner, våren är på väg och fåglarna kvittrar, det som jag längtat efter så länge.

Och så har jag mage att vara trött,jag är lite arg och besviken på mig själv idag.Jag behöver nog lite stimulans någonstans ifrån, och var får jag det när jag går hemma. Just därför är jag rädd att bli förtidspensionerad, för att jag ska gå här som en förgrämd, ostimulerad, urtrist person.

Jag försöker få mig att gå ut på stan och kanske shoppa, gå till biblioteket, rota lite i trädgården eller göra någonting åtminstone. Då säger tröttheten att nej det orkar jag inte och har inte någon lust heller.

Tröttheten har varit min följeslagare genom livet, eller snarare sömnen. Det har varit som en vän som hjälpt mig i kriser och elände. Sömnen har tagit mig i handen och sagt att kom så lägger vi oss så blir det bättre när du vaknar igen.

Nu börjar jag bli trött på tröttheten, kan du inte lämna mig ifred någon dag. Sömnen blir som en drog, det fungerar som att missbruka, man får fly undan ett tag.
Och det är som om ju mer man sover ju tröttare blir man.

15 kommentarer:

Uffematten sa...

Just det där var jag också så himla rädd för när jag fick förtidspension...
Men jag tycker att det har gått över förväntan detta med att "roa sig själv"...
Men man får se till att man har en himla livlig fantasi för att det ska funka :-)! Som väl är har jag det (till mina barns stora förskräckelse, hi, hi).
Och hamnar man i den situationen är man ju tvungen att göra det bästa av den!

Men visst är det frestande att ge efter för tröttheten och gå och lägga sig och sova bort dagarna. Fast jag tror att man gott kan unna sig en dag då och då i sovande tillstånd, det behöver vi, både sjuka och friska!

Kramen och var rädd om dig!

Samtal från min trädgård sa...

Sova behöver man, motion behöver man, frisk luft behöver man, bra mat behöver man. Ja det finns en hel del, som man behöver, men i lagom dosor. Du behöver sova mer än flertalet, men du behöver det andra också.
I början när jag var hemma och sjukskriven var det väldigt strikta rutiner, mest för att få både motion och mycket sömn och ledigt däremellan. Nu finns rutinerna i kroppen av sig själv och fungerar bra efter nästan 2 år. Sedan har jag bra och dåliga dagar, men har även insett, att det har andra också, och livet rullar på ändå, fast i en helt annan takt än tidigare.
Så jag tror, att det löser sig för dig med bortom hörnet.
Kram på dig!

Maria sa...

Jobbigt med trötthet. Man ska alltid sova lagom. Sover man för mycket så blir man trött och sover man för lite så blir man också trött. Knepigt det där. Har du provat Berocca?? Det brukar jag dricka när jag känner mig extra trött och det hjälper :) För mig i alla fall.
Kram

Bloggullet sa...

Till Uffematten.
Skönt att det går bra för dig, då ska jag nog också klara det.
Det hjälper att höra från dig som är i ungefär samma situation att det faktiskt fixar sig.
Kramar

Bloggullet sa...

Till Samtal från min trädgård.
Rutiner är nog viktigt som du säger, så man vänjer nog sig efter ett tag.
Kramar

Bloggullet sa...

Till Maria.
Jag ska pröva det, tack för tipset.
Kramar

Anonym sa...

Börja träna fast du inte vill är mitt bästa tips,,hitta bra musik och bara gör ,,tänk inte.
Jag försöker den vägen ..
SKA må bättre...
Och kämpa mot vikten !
Och FK!
Kram Jenny..
Belöna med sov när du har tränat också..kanske bra morot?

Josephine i Bryssel sa...

Jag tror det heter "vårtrötthet". Den kommer ibland med våren (och även sommaren) och alla förväntningar att NU ska det göraS saker...

Mitt tips - ta lugna promenader - sov inte mer än vanligt, drick te och ät nyttigt och träffa vänner, lyssna på musik, meditera?

Angels, roses & white homes sa...

Tack detsamma vännen :-) Kram Christa

Judith sa...

Hej och tack för ditt besök hos mig.
Jag känner också igen det där med tröttheten. Jag sover ändå rätt bra nu med hjälpa av Magnesium men ändå är jag så trött. Går ut och gå i skogen varje dag men min mage är urkass och undersökningar väntar så jag tror mycket av min trötthet kommer därifrån.
Men det är så jobbigt. Liksom energilös.

Önskar dig en härlig dag i solen.
/judith

Sickan sa...

Jag tror att den där tröttheten ändrar karaktär när/om du blir förtids pensionerad.

Jag känner av samma trötthet och man blir otroligt trött och orkeslös av att bara gå och vänta...............

Får man väl sitt beslut så tror jag en STOR sten faller från ens axlar och livet känns lättare att leva.

Och lusten kommer åter,...............det är vad jag intalar mig själv i allafall.

Ha det bra!
Kram!

Pärlan sa...

Ja du får gärna komma:)
Tror säkert att du är duktig på att laga mat.
Hoppas att du är lite piggare idag.
Ha det gott vännen
Kram

Hemma hos Linda sa...

Hej!

Kul att du tittade in till mig och vill vara med i min utlottning, lycka till!

Sköt om dig, kram Linda

Mz.olsson sa...

Nä, den där tröttheten blir man ju tyvärr inte av med hur mycket man än sover...
Så otroligt trist att behöva gå så...
Får hålla med en föregående kommenterare: jag tror att det skulle hjälpa dig mycket om du börjar röra på dig! Det kan ta emot, men du kommer att känna att det ger dig mer energi! Det är ju konstaterat att fysisk aktivitet hjälper mot depression, ångest och trötthet. Och det har inga biverkningar, vad jag vet:)

Cattis sa...

Hej, Vad glad jag blev när jag hittade din kommentar på min blogg. Det är alltid lika roligt när man hittar någon som är som man själv.
Under min sjuksrivnignstid har jag också varit trött och sovit mycket och nu kan jag inte sova hur som helst längre, hur trött jag än är. Jag har sovit för mycket helt enkelt. Jag kan inte gå och lägga mig före 22 på kvällarna även om ögonen går i kors kl 17. Himla trist. Jag kan inte vila på dagarna för jag somnar inte även om ögonen går i kors.

Det ska bli mycket roligt att följa din blogg. Du kan följa min stress och min väg till boken hos mig.... Lycka till