torsdag 19 februari 2009

Ordning och reda hemma

Just nu håller jag på med att stöka hemma, och det känns om det är upp och ner. Hur jag än rensar, städar och petar så känns det ändå stökigt. Jag får lust att slänga ut skiten i på gräsmattan och köra ut det till soptippen, nu genast innan jag ångrar mig.
Sen lugnar jag mig och önskar att jag kunde sätta ut det i något förråd eller i källaren tills jag kan sortera i lugn och ro. Dock är där nästan fullt med sånt jag ska sortera till sommaren. Hur gör man.

Jag har problem med att slänga någonting, så jag brottas hela tiden med att jag vill ha lättskött och fint hemma, och så vill jag behålla alla saker jag har.
Nu har vi ganska få skåp i köket, och jag tror att med mer skåp där så hade de slukat mina problem.

Och dessa förbenade pappershögar och tidningshögar som som sällan tar slut. Det är tidningar som ska läsas, papper som ska sorteras in i rätt förvaring, reklamblad.
Nu måste jag fortsätta min klättring mot toppen av måstegörasberget, kommer nog att halka ner många gångar.
När jag någongång känner mig nöjd med mitt hem ska jag gå ut och skrika Ronjaskiket av glädje.

11 kommentarer:

Heaven and Earth sa...

Hahaha!!

Känner precis som du!!
Du beskriver det exakt!

Visst blir man alldeles slut av att inte få ordning på skiten!

Nu ska jag iaf sätta mig o försöka skriva ett litet inlägg innan jag tar tag i disken..
Du vet den där som bara förökar sig hela tiden!!!! *ler*

Kram på dig!
Iréne

S o F sa...

Ronjaskriket låter som en bra idé! :)

Jag älskar att röja och slänga (så just det är inte nåt av mina problem) och knepet är att om man har gjort det riktigt ordentligt en gång, så blir det så mycket lättare i fortsättningen. Då tar man det lilla som tillkommer hela tiden regelbundet, så blir det inte lika mycket igen nån mer gång.
Jag mår mycket bättre när jag har ordning runt omkring mig för det känns som om det blir lättare energier i rummen då, lättare att andas på nåt vis.

Men jag vet att du är inte ensam om att ha svårt för att slänga saker. Kanske går det att lära sig?

Ha det!

Anonym sa...

Förstår dig precis. Har själv börjat storstäda. (igen). Och har gått igenom 2 sovrum och har redan en stor sopsäck full med skräp. Känns som jag nyss gått igenom allt och rensat. Förstår inte hur de kan bli så mycket skit?!
Vill gärna ha ordning och reda men de är svårt med en karl och styvson som inte delar min åsikt utan lämnar saker här och där. De blir ett ständigt plockande och till slut ger jag upp och låter saker och ting ligga då de ändå ser likadant ut efter 5 minuter.

Christina sa...

Tidningar och reklam är ett skit och det får man rejält av.
Det är svårt att göra sig av med saker och man fyller ju på hela tiden.

Ha det gott vännen
Kram

Nonsens sa...

Jag vet precis hur du menar! Jag har lite samma problem själv. Och nu när jag har lyckats kravla mig upp ur det djupaste mörkret så märker jag ju hur det åter igen har samlat sig... skräp, damm, disk, ja nämn det och det fanns här!
Jösses vad skönt det var när jag hade lyckats att diska undan såpass att jag åter kunde se diskbänken. Passade på att kasta lite porslin och andra köksprylar ur skåpen också, men det är som du säger... svårt att veta vad man ska spara. Kan man verkligen ha separationsångest från köksprylar?! Ja, det verkar inte bättre än så i mitt fall ;)
Hoppas att du får ordning på allt så småningom i alla fall. Kramar från mig till dig!

Christina sa...

Känner igen mig på pricken!

MOONLOVER´S sa...

god morgon
ronjaskrik lät roligt=) ska testa någon gång;) ha en underbar helg. kram från ett kallt jämtland (25minus)

Gisan sa...

Jag är nog lite bakvänd. Jag får hålla mig för att inte slänga för mycket när jag kommer igång. När "ordnings"tarmen skriker kan både det ena och det andra ryka. Kramar...

CharmKatti sa...

Ja fy vad detär jobbigt med alla papper!
Överallt ligger dom viktiga, mindre viktiga, reklam, oöppnade brev osv i en och samma hög.

Och Ronjas vårskrik, det kan man nästan skrika idag, för vilket väder vi har här hos oss iaf, helt underbart! Synd bara att man ligger i feber...igen..

sexbarnsmamman sa...

ja hugaligen. Om någon hjälpte en att slänga lite skulle man förmodligen inte ens sakna vissa grejer...men det är sååå svårt då man står mitt i brytan.

Jag hoppas någondag få höra ditt rop eka mellan bergen...och inte att göra berget då...

Miss Borderline sa...

Ojojoj va jag känner igen mig!! Och jag har så himla dåligt med förvaringsutrymmen oxå :(

Kram!