torsdag 12 februari 2009

Jag får ge mig nu

Nu har jag suttit här och bloggat i evigheter, nu bör jag göra lite nödvändiga saker i hemmet. Jag säger inte ska eller måste, jag säger bör. För då känns det inte så tvunget.
När jag kommer tillbaka hit bör jag ha diskat, sorterat lite, ordnat med blommor och miljoner andra saker som finns att göra i ett hem.

Jag såg på tvprogrammet "Halv åtta hos mig" igår, ett trevligt program som jag gillar för det sociala spelet, hembesöken och maten. Igår var de hemma hos en tjej som verkade perfekt i det mesta, hemmet var rent, undanplockat och hon hade förvånansvärt lite saker överallt. Hur får man sån ordning och reda att sakerna inte ligger slängda överallt?

Nu gillar jag att ha mer saker än vad hon hade, ändå önskar jag mig mer ordning och reda med var sak på sin plats. Dock har jag barn som stökar ner och hellre mitt älskade barn än ett perfekt hem.

9 kommentarer:

Anna-Carin sa...

Hej! jag vill också ha stil rent,med lite prylar men då är det inte jag längre.Jag gillar inte att städa sedan jag fick fibro,det blir lite si och så med att damma.
En dag flyttar barnen ut och vi kan få det så där perfekt vi vill ha det.
Ha det bra / Anna-Carin

Maria sa...

Finns det nåt som är mer nödvändigt än att blogga?? :) Jag försöker hela tiden ha så rent och städat som möjligt men det är svåååååårt.
Kram

Maria sa...

Ja jag märkte det häromdagen. Jag testade lite design och glömde att jag hade bakgrunden i samma färg som dom länkarna. Smart...NOT haha Länkarna fanns där men syntes inte.
Hopaps du kommer på vad det var, är nyfiken ju :)
Kram

sexbarnsmamman sa...

här ser det ut som ett slagfält ibland med hockeykläder och bebisgrejor och tonårsskor...men om tv skulle hit och filma så skulle även jag städa och dona :-)

Lallis - liv och leverne sa...

Jag gillar halv åtta hos mig, jättemycket:)
Kram Lallis

CharmKatti sa...

Här är det precis likadant.
Vill gärna ha en lugn och städad omgivning. Men den ena släpar fram allt, den andra släpper allt där hon är, och den tredje gör ingenting...dvs inte heller plockar...nä, jag är inte bitter...

Miss Borderline sa...

Åhhh det där bloggandet, himmel å helvete på en gång......jag gillar att blogga men jag HINNER ju fan inget annat haha!

En stor hemlighet med ett rent hem är nog just avsaknaden av prylar överallt......själv är jag säker på att jag varit en ekorre eller nåt i ett tidigare liv, saker överallt!

Kram!

segsliten sa...

Brukar man inte säga ETT RENT HELVETE, är det inte så det är...att om man vill ha det perfekt och rent överallt, då måste man gno tills Fan avlöser en?
Kram ☺
Ps. Jag har alltid slukat ordböcker. Det enda jobbiga är att de inte har kapitel, men det går alltid att hitta något annat system för att veta var man är. Hundöron, bokmärken eller helt enkelt läsa en bokstav om dagen brukar funka. Ibland går en sida om dagen bra också. Telefonkatalogen tycker jag däremot är ytterst tråkig. Den är så repetitiv: Andersson, Andersson, Andersson....

Erika sa...

När mina barn var små, försökte jag hålla ordning. Men ett hem skall vara levande inte ett utställningshem. Men lagom är väl alltid bäst. Idag är dessa barn vuxna med egna familjer, så nu kan jag har den ordning jag själv vill. Var sak på sin plats, slängda kläder och saker överalt skulle nog göra mig helt galen. Vill däremot har saker och ting där det skall vara. Ordning och reda alltså i min tillvaro är det som gäller.

Vinkelevink