tisdag 18 november 2008

Negativt och positivt

Igår blev det gjort en del av det jag bestämt mig för att göra. Idag har jag väntat på att de ska ringa och berätta när jag ska börja arbetsträna.

Mobilen och den vanliga telefonen fungerar så jag kan inte ha missat att de ringt. Ibland får jag dåligt samvete för allting, att folk ska ha något att skälla, gnälla eller klaga över.

Jag är numera allergisk mot tjat, gnäll och kritik som folk slänger ur sig för att de själva mår dåligt. Det kliar och kryper i kroppen när folk hasplar ur sig en massa negativa ord om mig.
Är det befogat och konstruktivt så tar jag givetvis emot det och hanterar det på lämpligt sätt.
När folk höjer rösten eller skriker på mig blir jag nästan galen, jag accepterar det helt enkelt inte längre.

Håll käften eller det blir en fet smäll!
Det vill jag ibland skrika ut, dock är jag ju vuxen och mogen så jag slår lite i någon dörr istället.

Jag brukar tänka att jag har en våg med två vågskålar, den negativa skålen är tung och släpar i marken. Den positiva är lätt och svävar i luften. Någon dag kanske de väger lika, eller att den positiva skålen väger mest.
Det jag kan göra nu är att förhindra att det läggs ännu mer i den negativa vågskålen och att jag gödslar den positiva skålen med kärlek, beröm, glädje och självkänsla.

2 kommentarer:

S sa...

Jag tror som du att man måste lära sig att bevaka sina gränser, inte släppa in onödigt negativt tjafs. Jag menar inte bli misstänksam mot omgivningen, men att känna igen påhopp och inte acceptera att ta skiten för sanning. Bli riddaren på den vita hästen som räddar en själv.
Kram!

Gladana sa...

Så sant, man måste lära sig älska sig själv även om det tar tid.
Kram själv!