måndag 17 november 2008

Energins återkomst

Efter att jag genomfört första steget i försäkringskassans projekt så känner jag mig piggare och har mer energi. På bara en vecka har mitt humör och min energi blivit avsevärt bättre. Tänk så lite som behövs ibland för att få en på fötter när man går hemma och har det tråkigt.

När jag satt på bussen i Malmö förra veckan kändes det som om jag blivit delaktig i livet igen. Jag blev nostalgisk och tänkte på mitt förra liv. När jag var i livet, när det fanns vägar och möjligheter åt alla håll, när tillvaron var spännande och ledde någonstans.
Nu känns det som om jag står stilla och stampar på ett ställe, och det finns ungefär tre vägar att välja på.
Det är att rehabiliteras och komma ut på arbetsmarknaden igen, och det kommer att bli tufft, kämpigt och energikrävande. Dock ska jag kämpa tills jag ligger och flämtar på marken och får erkänna att jag är besegrad. Kamp är mitt vardagliga tillstånd, kämpande är för mig ett sätt att leva.

Därefter är det att få sjukersättning och det medför tankar, grubblerier om livets mening. Hur jag ska känna meningsfullhet, tillhörighet, social gemenskap om jag liksom hoppar av livets karusell och bara står bredvid och betraktar alltihop.
Många som har sjukersättning lever ändå ett fullvärdigt, meningsfullt liv och de har massor att lära mig.

Sen är det en väg kvar om ni förstår, slutstationen, nödutgången eller vad jag ska kalla det.

Nu ska jag ut och handla i det fina vädret, här är det nästan vindstilla och sol.

2 kommentarer:

Anna sa...

Gott att läsa ett piggt och glatt inlägg! Klart du kan leva upp och komma igen, ta många små steg och njut av livet!

S sa...

Jag tänker att det är värt att kämpa, för de andra vägarna finns ändå kvar om det absolut inte skulle gå, och även om det blir sjukersättning så har du en utmaning där att göra livet levnadsvärt, värt att kämpa även där innan man kastar in handduken...

Så skönt det låter att du har fått mer energi av dessa dagar, jag tror det är ett bra tecken, men det är bara vad jag tror.

Kram på dig!