söndag 16 november 2008

Auktion på arbetssökande

lägst pris vinner budgivningen.
Är det någon skillnad på gårdagens auktioner av fattighjon och nutidens metoder för att ordna jobb åt dagens arbetslösa, sjukskrivna och förtidspensionärer.
Det är bättre matriel standard idag, dock är känslorna ganska lika inombords för arbetslösa som ska säljas till arbetsgivare som för fattighjon som skulle auktioneras ut.

Då som idag är det lägsta bud som gäller. Sen reas de arbetslösa ut. Skulle de fortfarande vara kvar som arbetssökande så bortskänkes de till första bästa arbetsgivare.

Arbetslösa ska betrakta sig som produkter till försäljning, de ska göra allt de kan för att sälja sig till arbetsgivarna. De ska reklamföra sig, och nästan slå knut på sig själva för att behaga arbetsgivarna som idag har krav som nästan är orimliga. De kan väja och vraka fritt på arbetsmarknaden där de arbetslösa ligger på knä och ber om jobb.

Dagens politiska makthavare gör ju inte livet gladare för de arbetslösa, deras arbetsmarknadspolitik och bidragstänkande har en logik som de nog inte ens själv tror på.

Inga kommentarer: