fredag 28 november 2008

Bloggar om ångest

Jag har ju olika ångestrelaterade problem, en röra av en massa saker. När jag söker bloggar är det så svårt att få träff på tex. bloggar om social fobi, tvångssyndrom, ångest osv.
Jag har ju hittat er som jag ger kommentarer hos, och blir överförtjust när ni ger mig kommentarer.

Har någon tips på sökmotorer för just problem jag nämnde ovan?
Bloggar skrivna av människor med bipolära problem är lättare att hitta av någon anledning. Dessa läser jag eftersom jag nog har en släng av det med.

Mitt liv har gått i ångesten och depressionens tecken, och jag förstår ännu inte varför jag känner och tänker som jag gör, alltså vad min grundproblematik egentligen är.
Jag har givetsvis även upplevt glädje i mitt liv, och är nog nöjd hur jag har det nu efter allt som hänt på vägen och det som finns i bagaget,

Ännu har jag inte kommit så långt så jag har någon medveten strategi mot tillfrisknande, även om jag hela tiden försöker.

Ibland är livet ner och ibland är det jätteroligt. Somliga dagar är det bara att dra en gammal filt över sig, att orka göra det nödvändiga är som ett maratonlopp.


Somliga dagar, veckor eller månader ska allt hinnas med, helst så fort som möjligt. Det ska shoppas, skuras, sorteras, lagas spännande mat, det ska träffas vänner, hälsas på släktingar. Jag blir social och umgås med alla möjliga, ringer, mejlar och ger löfte om träffar, kontakt och besök.
Sen när tröttheten kommer undrar jag hur jag ska slingra mig ur allt jag bestämt med folk, jag vill ju genomföra det, bara det att jag inte orkar.

Förlåt alla nära och kära när jag sviker och ni tror att jag struntar i er, det gör jag absolut inte, jag älskar er allihop. En vän är som en dyrbar gåva och ska behandlas med respekt, kärlek, omtanke och lojalitet, jag är ärlig och alltid trogen.

Efter dessa djupa tankar ska jag gå och ordna lite i mitt kära hem.

6 kommentarer:

Lena Och Totti sa...

Jisses vad jag känner igen mig själv i det du skriver. Jag söker och finner på olika sätt människor med psykiska problem, men som du säger, mest bipolära.
Jag skriver inte så mycket om mina psykiska problem heller, just nu är det smärtan som tar överhand. Men det finns där hela tiden...
Kram på dig, syster...

S sa...

Tyvärr har jag inga tips på ångestbloggar. Jag vet inte varför folk med vissa typer av psykiska problem är mer organiserade. Har också haft mycket ångestproblem, dels sånt som hängt ihop med jobbiga saker i det förflutna, dels sånt som kommer på köpet när jag är i en depressiv fas, men inte social fobi och liknande. Ångest är ju ändå ett väldigt vanligt problem så man tycker att många borde blogga om det...

Adventskram!

Bloggullet sa...

Till Lena och Totti
Som sagt, den som söker den finner.
En advetskram till dig!

Bloggullet sa...

Till S
Ångest är det många som har, det är kanske grunden till de andra psykiska problemen. Att man kanaliserar ångesten på olika sätt, och väljer olika försvarssystem för att lindra den.
Jag vet inte om jag har social fobi, det är som jag tror när jag har mina svackor.

En adventskram till dig med!

Netza sa...

Förutom min egen blogg har jag inga tips på rak arm. men om du vill komma i kontakt med folk med social fobi eller andra ångestproblem kan jag rekommendera sps.nu/forum om du inte redan är medlem där.

Bloggullet sa...

Det ska jag prova,tack för tipset. Och så läser jag ju din blogg.
Kram