torsdag 13 november 2008

Jobbiga dagar

Nu har jag rest till Malmö tur och retur några dagar, resultatet av detta kommer att dröja länge. Först ska jag arbetspröva, eller om det kallas arbetsträna. Ofta mixtrar politikerna med otd för att det ska låta finare, som förtidspension som numera heter sjukersättning. Folk blir ju bara förvirrade av allt detta krånglande med ord.

Är det någon som läser min blogg som har erfarenheter av försäkringskassan, arbetslöshet eller arbetsprövning? Ni kan ju lämna en kommentar här så blir jag glad.

4 kommentarer:

S sa...

Tack för att du hälsade på min blogg. Är det PILA-projektet du är med i, eller något liknande? Jag var på en sån utredning i augusti. Först träffa läkare, psykolog, arbetsterapeut m.fl., sen arbetspröva i 2 veckor 2 tim/dag. De kom fram till att jag visserligen inte är redo att jobba på en gång, men att jag ska börja arbetsträna med bibehållen sjukersättning. Sen har jag fått vänta... och vänta lite till...

För 2 veckor sen fick jag till slut komma på ett möte med AF och FK. Den aningen underliga AF-handläggaren skulle ringa till stället jag arbetsprövade på och kolla om jag får fortsätta där, som de sa då i augusti. Det var alltså 2 veckor sen och jag har inte hör något än...

Ärligt talat tror jag knappt att det kommer leda till ett riktigt jobb. Jag har ingen slutförd utbildning och har varit ett sjukskrivet psykfall i 9 år - med andra ord iskall på arbetsmarknaden. Det finns inte mycket plats nuförtiden för den som inte är perfekt.

Gladana sa...

Jag håller med dig om att vara iskall på arbetsmarknaden. Det låter som PILA projektet som du beskriver det, jag ska ut på arbetsträning två timmar om dagen i två veckor. Jag har slutat tro på ett riktigt jobb, det får väl bli någon arbetsmarknadsåtgärd. Känner inte till dessa åtgärder längre, de ändras ju hela tiden.
Jag hoppas att det ordnar sig för oss på bästa sätt, våra situationer är ju likadana ungefär.
Här är dagens kram till dig.

Från Gladana

S sa...

Tack och kram tillbaka. Jag har heller inte så bra koll på lönebidrag och liknande, men det kanske ordnar sig bättre än man tror när man kommer till den punkten. Ja, man får inte ge upp i förtid.

Anonym sa...

Jag har varit ute på arbetsträning och det gick faktiskt bra. jag trivdes.
Och på mötet med FK var arbetsgivaren sååå tillmötesgående och allt såg ljust ut.

Sedan blev en på arbetsplatsen sjuk och jag fick göra den personens jobb.

jag bet ihop ett tag men sedan kunde jag inte vara tyst.Det var ju inte meningen att jag skulle ersätta nån.

Så jag pratade med chefen och sa att jag ville ha lön om jag skulle ersätta nån.

Men se det var dom inte villiga att betala,och då kunde jag inte låta bli att fråga om framtiden.Som hade sett sååå ljus ut på mötet.

Då blev det en massa undan flykter och mellan raderna fattade jag att de bara var intresserade så länge jag inte "kostade" dom något.

Jag brakade ihop och klarade inte av att gå dit mer.

Sedan fick jag höra att 2 veckor efter jag slutat började VD:ns fru jobba där och göra "mina" arbetsuppgifter mot lön.

Jag har inte hämtat mig från den smällen ännu!

Lycka till och hoppas det går bra för dig!
//Psykfall