tisdag 13 oktober 2009

Jag är en pinsam mamma

Så sprang jag omkring i skoaffärer i Malmö igår igen, har ju ett presentkort som snart går ut. Just i den skoaffären som kortet gäller så var det knappast några skor som jag gillade.

Jag försökte gilla dem, jag nästan tvingade mig till det, jag sprang runt i skoaffären i evigheter för att se om kärlek vid första ögonkastet uppstod till några skor, eller att åtminstone någon liten förälskelse skulle spira.

Dock förhöll jag mig kall till skorna, får göra ett försök senare.

I en annan skoaffär bredvid hittade jag massor med skor som jag gillade som jag kunde köpt direkt, lite retligt får jag säga.

Min son behövde en jacka och han är så kräsen när det gäller just detta så man blir smått desperat. Plötsligt när vi gick på gatan så utropade min son;
En sån jacka vill jag ha.

Och jag undrade förvirrat var jackan var någonstans, och han pekade på en kille som just gick förbi oss med sin familj. Jag reagerade spontant och rusade fram till familjen och frågade var de köpt jackan, de svarade och var riktigt trevliga.

Min son blev alldeles generad och ansåg att jag var så pinsam som rusade fram till folk så där, vilket jag gjort många gånger förut och oftast blivit trevligt bemött. Själv hade jag tagit det som en komplimang om något frågat var jag köpt mina kläder.
Att min son blivit ordentligare och striktare än mig är ju fantastiskt.

Han fick jackan och lite andra kläder och sen åkte vi hem.

12 kommentarer:

Angels, roses & white homes sa...

Hahha SÅ BRA att du frågade då så att han fick en sån jacka han ville ha! IBLAND får vi föräldrar vara pinsamma hihih! Man vet ju inget om man inte frågar !Jag tycket att du gjorde helt rätt. hihi! Våra barn tycker vi är pinsamma ändå hur vi en gör! ha en bra och fin dag vännen kram

Flisan sa...

Jag är säker på att han älskar sin pinsamma mamma jättemycket nu!
För han fick ju jackan och blev glad och du slapp springa benen av dej för att hitta "rätt butik"....

Hoppas bara att du slipper gå utan skor i vinter..(:
Kramis

Ingela sa...

Haha, bra att han fick sin jacka! Det där med att vara pinsam mamma kan man nog inte komma ifrån hur man än beter sig. Själv får jag helst inte fråga personalen om hjälp ens i affärer. Helst skall vi nog vara både osynliga och ljudlösa ;)

Cina sa...

Se där ja! Ännu en pinsam mamma! ;) Som har en nöjd och varm son!
Ha det gott!
Kram!

Helena sa...

Det är rätt, om man inte frågar får man ju inget veta!!! Din son ska vara glad att han har en sån "pinsam" mamma för nu fick han ju den jacka han ville ha! Ha en skön dag! Kram Helena

Samtal från min trädgård sa...

Och det skulle jag också ha gjort, fast antagligen skulle även mina barn tycka att jag var sååååå pinsam!

S sa...

Alla vi mammor får nog gå igenom "guuud va pinsam du eee"-stadiet, det hör väl liksom till. Tur att det går över. Nu när mina barn är stora är de snarast överbeskyddande gentemot mig, som att de vet att de är unga och smarta och jag börjar krokna på ålderns höst. ;)
En varm kram!

paula sa...

så härligt att höra att det är fler än jag som virrar runt i affärer fniss
tack gulliga du för din kommentar
det värmer
kan nog inte ta någon längre paus
kramiz

Pixi sa...

ja man får passa sej för vad man önskar sej o det gick ju i en väldans fart !jag hade gjort detsamma,istället för pinsam så får du säga "men du kan ju kalla mej driftig iaf " haha..kram på dej=)

Tidsfördriv sa...

Hihi, det där känner jag igen! Jag är också en pinsam mamma ibland, men i slutändan så uppskattas det ändå!
Jag skulle också ta det som en komplimang när någon frågar var jag köpt ett visst klädesplagg, absolut!!

Må så gott
Kram Maria

Miriam sa...

Jag vill bara kommentera det med skorna, det är så typiskt att när man väl har pengar så finns det inget man vill ha. Man blir nästan lite hysterisk och man letar och letar och är beredd att köpa vad som helst till slut!

Erika sa...

Med andra ord frid och fröjd i alla fall sonen. I den åldern är nog det mesta pinsamt oavsett vad. :)

Typiskt att du inte hittade skor, bara av den anledningen, men annars finns det stort urval. Måste känts retfullt verkligen.

Vinkelevink!