söndag 28 juni 2009

Österlen gör mig salig

Hade alla dagar varit som den här så skulle allting var härligt, idag har jag känt mig tillfreds, glad, nöjd och pigg. Såna här dagar hade jag kanske massor av förr, då allting liksom bara gick som på räls. Eller så har jag alltid varit upp och ner.

Nu förstår jag hur det känns att orka och ha lust till livet, om så endast för en dag. Jag ska ta denna dag som en gåva och minnas den länge.

Och så ska vi åka till Österlen imorgon eller på tisdag. Jag fick hem en bunte foldrar som jag beställt från turistbyrån i Simrishamn och herre jesus såna frestelser det bjuds på.
Trädgårdar, butiker, utfärdsmål som är som hägringar för en upplevelsehungrig person som jag. Jag bara satt och blev salig, och ska planera resan så jag hinner med det jag vill. Och gör jag inte det så åker vi fler gånger, det är ju så nära.

Sen har jag kollat några bloggar som berättar om upplevelser på Österlen, som en massa trevligheter i Simrishamn och jag ska följa lite i deras spår.
Om jag känner mig så glad som idag så blir resan en höjdare,jag lovar eller kanske hotar att jag ska fota och lägga in här.

Nu ska jag kolla på teve och äta jordgubbar med glass, mums.

12 kommentarer:

hugan sa...

Snälla rara du...skicka mej tips är du gullig!!! Sitter och ska på allvar boka in en skånetripp nu under semestern, men det verkar vara alltför mycket fint! Och lite svårt att veta hur mycket man hinner med på en dag...! En vecka hade vi tänkt spendera, ge mig gärna råd på vad och var!!
Kramar!

Anni sa...

Håll i de där stunderna - de är värda ALLT!
Och så härligt det låter med Österlen, det måste ju finnas en (eller flera) orsaker till att folk blir så förälskade i den landsändan!

Du har en liten award att hämta hos mig!

S o F sa...

Hallå där!

Känner mycket väl igen berg-och-dalbane-måendet, men för mig känns det som om dessa toppar och dalar mer och mer jämnar ut sig numera. Inte så höga toppar och inte så djupa dalar, men så har jag ju varit sjuk länge också.

Ville egentligen bara önska dig riktigt fina dagar! Du/Ni lär ju i alla fall få "tur med vädret". :)

Anonym sa...

Det är det minsta vi kan begära - att du fota och vi får se vad du har sett ;)

Försökte flera gånger kommentera här men det gick inte. Så om jag verkar tyst - jag läser! - och kommenterar när blogspot tillåter.
Ha det nu så bra som helt och njut!
Kram :D

Cina sa...

Österlen, det är verkligen hur mysigt, vackert och häftigt som helst! Min ex-man är från Skåne så i 18 år tillbringade vi våra somrar där. Kivik, Simrishamn, Vitaby.... Njut!
Att må som en berg-o-dalbana var bra uttryckt! Och de här må-bra-stunderna, de är verkligen värda SÅ mycket!

Maria sa...

Vad härligt med såna där dagar, såna ska man ta tillvara på. Jag börjar nog bli en aning bortskämd med lyckorus men det kan jag ju leva med :)
Kram

Samtal från min trädgård sa...

Hoppas att jordgubbarna var goda!
Simrishamn är inte dåligt!
Du har en award att hämta på min blogg.

S sa...

Det låter underbart med en sån riktig mysresa. Jag hoppas ni får det jättekul!

StinasLoppis m.m sa...

Skönt att det är nån dag som e jätte bra men förstår att de jobbigt med en dag av vart , härligt att ut o åka lite Sommar Kramar /STINA

Nonsens sa...

Hej!
Hoppas att din resa till Österlen blev precis så underbar som det verkade på beskrivningen. Jag har aldrig varit där själv, men min mor som är trädgårdsamatör svär på att där finns några av Sveriges vackraste trädgårdar.

Eftersom jag bara kan läsa vissa av dina blogginlägg (vet inte varför det strular) så kan jag bara hoppas på att jag ska kunna läsa det där du lägger in bilder från din resa.

Hoppas du har det gott i solen och värmen, kram.

Erika sa...

Alla dagar, stunder då allt känns bra skall man vara lycklig över. Livet är ofta uppochner-relaterat. Egentligen kan man undra varför vissa dagar är sprudlande och energifulla nästintill i överkant, medan nästkommande dag är mest liggaisängensova. :)

Oavsett, är jag glad för din skull att du har dina bra och fina dagar. Lite kan göra oändligt mycket. Vem har sagt att livet bara består av uppåt-glädje, tro vi fick en blandad kompott med oss den dagen vi såg dagens ljus för första gången. Sedan är det upp till var och en att göra det bästa möjliga av de där dagarna som inte alltid uppvisar någon vidare energi.

Är ganska så övertygad om att åldern spelar sitt spratt den också. Inte är jag lika alert som jag var för ca tio år sedan, märker en enorm skillnad. Men det är väl bara att acceptera livets gång.

Har det riktigt roligt nu, med resan till Österlen.

Vinkelevink!

J sa...

Salig va ordet!
Jag tror ta mej tusan, inte att det finns någon vackrare plats än södra Skåne!
Och lugnet...och vänligheten där nere (inte samma i Bohuslän, kan jag lova!!).
SKåne och SKÅNINGAR är helt unikt....så ÄR det bara!

Och nu längtar jag också ner..
Vi ska köra neråt här i helgen, om allt klaffar med djurpass och diverse annat.
Mamma och Dotter måste ju hälsas på NUUUU!
Kram på dej, och hoppas verkligen att din lilla tripp där nere blir så bra som bara en tripp kan bli!
Ha det bäst, vännen! //Kram, Jenny (: