onsdag 3 juni 2009

Behoven är uträttade

Nu är mina behov av att göra ärende på stan uträttade. Jag röstade även om jag var lite tveksam, dock kan jag inte slänga iväg min röst och låta partier jag inte gillar få total majoritet i EU.

Sen märkte jag att askarna med Panodil plötsligt bara innehöll 20 tabletter mot 30 förut, och det till ungefär samma pris. När jag frågade i kassan på apoteket vad det berodde på så förklarade biträdet att det var för att monopolet skulle avskaffas och försäljning släppas fri och eftersom det skulle få säljas i vanliga affärer så var högsta dosen som fick säljas bara 20 tabletter. Hur det kom sig att priset var detsamma kunde hon inte svara på.

Egentligen förstod jag inte varför askarna har färre tabletter, man kan ju köpa fler askar. Och att ta 38,50 kr för paketet när det bara är kvar två tredjedelar av ursprunget är ju hutlöst.

Jag har knappast någongång märkt så många ändringar i samhället till det sämre som nu, överallt märks det.

Sen höll kommunenen på att dra upp de gamla blommorna i rabatterna, och jag såg en jättefin blomma som liknade en blå vallmo. Jag frågade vad det var för sort och om de skulle slänga blommorna. De skulle spara dem, det var en anemon, dock kunde jag ta en om jag hade lust. Och ett sånt erbjudande tackade jag inte nej till. Så nu har jag grävt ner blomman i en av mina rabatter.

11 kommentarer:

Miss Borderline sa...

Gaaaaahhh såna där FULA smyghöjningar kan ju göra en galen, och ofta så blir man ju helt blåst för att man inte märker det!

Så fort det är nån strukturell förändring i samhället så gör dom så här och sen skyller på att "jamen det beror på bla bla", bara rent å skärt lurendrejeri är vad det är!
OCh som du säger, man kan se det överallt nu och fler och fler upptäcker det äntligen nu oxå. ÄN värre lär det bli om vi får euro!!

Va duktiga dom flesta deltagare i Rent Hus varit! Gulligast var ju killarna från Trollhättan (eller var det Udevalla?).
Jag tyckte det var så grymt att hans kompisar tog solidariskt ansvar för att dom varit delaktiga i nedskräpningen och hjälpte honom, jag menar HUR många polare gör det???!! DET är riktiga vänner det :)
Å så gillar jag han serietecknaren, han är ju bara så underbart skön!!

Ser fram emot en ny säsong......förhoppningsvis då inte med mig som deltagare iiiiiiiii ;)

Kramis!

Angels, roses & white homes sa...

Hutlöst håller med dig! Mer ska man betala men inget får man för pengarna. ÅHh man blir så arg. Så bra att du passerade där precis då så du fick dig en blomma!!! SOM plåster på såren för dom dyra verktabletterna då. :-) Hoppas kvällen blir bra. Kram Christa

Tussegumman sa...

Hoppas att allt är väl med dig! Jag har precis börjat slappna av efter en lyckad student/Kramar Tussegumman

Pärlan sa...

Fult med smyghöjningar....
Skönt när man har uträttat sina ärenden som ibland är måsten.

Ha det gott vännen
Kram

Lallis - liv och leverne sa...

Jag ska också rösta. Av samma anledning som du:)
Det där med medicinen är ju hel-löjligt.
Bara för att privata apotek ska kunna få etablera sig alltså..*hrm*

Kul att du kunde få med dig en blomma:)
kram Lallis

Maria sa...

Jag tror nog att du får bli "växt-foster-mamma" och ta hand om växter som ingen vill ha och ge dom MASSA kärlek för det är du bäst på :)
Kram

Heidi sa...

Det var ju märklig sätt att höja priset!
Duktig du har varit som har uträttat massa ärenden och röstat!!! Jag har inte ens tänkt på det där med röstning... inte en blekaste aning om vem jag skulle vilja rösta... förutom Den Oumberlige Peter;)

Ha det gott!!!
Kramkram

Britt sa...

Ja, det är hutlöst dyrt, och de smyghöjer allt. Kan du inte få tabletter utskrivet på recept och få det billigare. Själv har jag alvedon utskrivet på recept och det blir billigare än om jag skulle köpt utan. Kolla upp det.
Bra att du gick förbi och fick en blomma.
Kramiz Britt

Uffematten sa...

Visst blir man JÄTTESUR när priser smyghöjs på det viset? Och att dom alltid har något att skylla på... Rena rama rappakaljan, skulle jag nog vilja påstå!

Vore nog bra om du kunde komma hit och "livrädda" lite blomster ur mina rabatter :-)... Det växer liksom igen med gräs och kvickrot och vad sjutton det nu är. Hinner inte med renseriet... Eller rättare sagt; jag orkar inte! Landen är stora (i mina ögon!) och breda och mycket konstiga växter finns det där.
Nä; jag försöker inrikta mig på mina små behändiga krukor istället ;-)!

Kramen och ha det gott!

Cina sa...

Ja, att använda sin röst är viktigt! Det känns så avlägset bara, men om man nu FÅR rösta....!!!!
Härligt att du fick ta plantor! Hoppas den tar sig.
Ärenden ja. Jag har svårt att få saker och ting gjorda men när det väl är gjort, känns det skönt!

J sa...

Inte konstigt att man inte får pengarna att räcka när allting smyghöjs!??!?
Det är, rent ut sagt, för jä....igt!
Snart är det väl bara dom friska och arbetsföra som har råd att köpa medicin....om dom nu skulle behöva!??!

Självklart skulle du ha en blå anemon som tröst...((-:
Roligt när man kan få blommor på ett sånt sätt!
Ha en fin dag...Kram, Jenny(-: