tisdag 23 december 2008

God Jul till er

Jag ska ta en runda till bloggarna jag följer och önska god jul.
När jag slog in julklappar idag så planerade jag att höra lite stämningsfull julmusik på Youtube, istället blev det en nostalgiresa bland låtar jag gillar. Det var som om alla känslor som varit instängda och inmurade plötsligt slog in dörrarna och murarna och stormade fram med en ångvälts kraft. Jag sprudlade av känslor, minnen, sorg och glädje och jag är ganska trött eftersom jag försöker hålla känslorna på en jämn nivå. Orkar inte hantera känslor som blir för påtagliga och brutala, det gäller sorg som glädje.

Jag har lärt mig idag att nycklen till mitt känsloliv är musik.

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Hej
Det är ju faktiskt så att musikcentrum i hjärnan sitter lite för sig själv, och all musik går direkt dit och väcker minnen och känslor som inte passerar förnuftet... eller hur man ska uttrycka det, det är därför man tänder så snabbt på musik. Jag skrev en uppsats på universitet om det här en gång - hur man påverkas av musik.

God jul på dig - det där med sjukskriven + depression + försäkringskassa känner jag till rätt väl... har det inom räckhåll i familjen.

Anonym sa...

Visst är det så att musik är kopplat till känslor, minnen av alla de slag!
Denna jul är den 4.e utan min Janne och det är fortfarande svårt med vissa musikminnen som vi hade som våra egna speciella.
Kram på dig och GOD JUL!

S o F sa...

Önskar dig en fin och God Jul!

Varma Julhälsningar!

Tea sa...

En väldigt god jul på dig!

Christina sa...

En riktigt GOD JUL till dig från mig..........

S sa...

En varm och mysig jul önskar jag dig!
Visst är musik märkligt länkat till minnen...