fredag 20 november 2009

Mina vårkänslor till advent

Jag fick vårkänslor idag när solen sken och det är just nu tio grader. Plötsligt började jag tänka på ljumma vindar som smekte förbi, doftande blommor som började slå ut. Som jag längtade.

Sen fick jag tvinga iväg de tankarna för annars hade jag knappast stått ut med årstiden vi har nu, då hade jag gått i ide och kommit fram i april.
Så för min överlevnads skull så försökte jag börja längta till julen även om det gick trögt. Jag hade ju fått vårens ljuva fägring i sinnet.

Är min längtan till julen ett surrogat för min längtan till våren, är längtan en kameleont som jag förkläder i olika skepnader trots att all min längtan egentligen tillhör våren och den blomstertid nu kommer.
Som att man gifter sig med någon som ett surrogat för den man egentligen vill ha.

Så nu är det julen som gäller, nu ska det julas så det dräller om det. Min dröm om julen är som en Astrid Lindgrens berättelse och varje år tror jag att i år blir det så.
Jag har blandade känslor när det gäller julen.

Mina skira längtan efter våren viker jag fint ihop och lägger ner i en ask,där ska den ligga till februari ungefär.

Ha en fin fredagskväll.

6 kommentarer:

hugan sa...

Ja usch då, feltajmat! Tror vädret ställer till med mycket fel i känsloväg! Ha nu en skän fredagskväll!
Kram

Tina sa...

Hej!!
Ja, idag har solen varit framme en tur. Men jag blev inte så värst glad jag.. =(.. varför undrar du kanske.. -Jo, för i solens fina sken, ser jag hur dammet flyger omkring utmed golven som om de försöker göra sig osynliga för mig, & fönstrena ska vi inte tala om.. knappt jag såg ut genom dem för att se solen =)
Ha en underbar fortsättning på kvällen!
Kram Tina

oumberligating sa...

Ja visst var det vår idag! Fick också den känslan, dessutom fick jag en mildare form av "värmeslag" undertröja och långkalsonger idag var inte bra kan jag ju säga i ärlighetens namn! (ler)
Vill bara titta in för att se hur du har det, samtidigt så vill jag självklart önska dig en fin och trevlig helg alla kategorier!
Kram ifrån Peter!

Torilpia sa...

Forstår godt hvordan du kjenner her .. våren er min favoritt også.

Men jeg liker julen og alt som følger med den.

Du skriver veldig bra :o)

Ha en fin helg!!

Britt sa...

Hej vännen! Har inte sett solen på hela veckan, men de har lovat sol idag. Får då passa på och gå ut och kratta upp lite löv som har kommit ner.
Hoppas bara att det kommer lite snö så det blir lite julstämning och det blir ju lite ljusare oxå.
Ha en skön helg
Kramiz Britt

paula sa...

så härligt att läsa till längtan
ha det gott
kramiz