söndag 22 november 2009

Har ni eller någon i familjen haft svininfluensan?

Nu har min son fått feber och hosta och jag är så orolig. Jag oroar mig oftast överdrivet för nästan allting.
Är det någon av er eller era barn som haft svininfluensen? Jag har tusen frågor, hur började det, hur länge pågick det, hur hög var febern och hade ni hosta? När ska man uppsöka sjukhus, får man pencillin mot det?

Ursäkta att jag ställer så många frågor, det känns bättre att få svar av någon som själv haft det än att läsa i tidningar.
Nu ångrar jag bitter att sonen inte blev vaccinerad när han kunde bli det.

14 kommentarer:

S o F sa...

Sorry - kan inte hjälpa dig. Jag har ingen som jag känner som har haft den.

Hoppas allt går bra!

Ha det!

StinasLoppis m.m sa...

Hejsan , nepp känner inte heller nån som haft det , bara det jag läst o sett i media . Hoppas det baar är en vanlig förkylning Kramisar //STINA

TEFROSSA sa...

Vi har inte haft det, men har hört om några... Det verkar som om man får hög feber och det kommer ganska snabbt och däckar en. De jag hört om har blivit friska på en vecka.

Hoppas det går bra!

Kram,
Lena

Lavendel sa...

Min datter (27) ringede i dag og fortalte at hun var sendt hjem fra nattevagt (jordemoder på Rigshospitalet) MED INFLUENZA...Hvilken én vidste hun ikke, men hun var meget hurtigt blevet meget dårlig. Huskede faktisk ikk hvordan hun var kommet hjem!Ondt i halsen, i alle led og følte sig rigtig dårlig. Selv om hun er voksen,ville jeg da gerne passe hende...men heldigvis har hun Svigersønnen! Håber det går med din!

Bloggblad sa...

Man ska bara söka läkarvård om man blir enormt medtagen och får svårt att andas. Har jag läst och hört.

Men det är jättemånga vanliga förkylningar som går runt också, ta't lugnt! Pressen skrämmer upp oss enormt.

Roses, angels & white homes sa...

Hej förstår din oro! har själv haft miljoner frågor. Vi har folk som vi känner som haft det o det har varit ont i kroppen, feber och hosta men ja som en vanlig influensa har det varit inget mera. SÅ vännen det behöver inte vara det. Man kan ringa till rådgivningen det gjorde jag med mina frågor! KRAM

Eva sa...

Jag har precis blivit frisk från influensan. Du kan kolla mina senaste inlägg om symptom o sånt.

Från att jag började få ont i halsen så gick jag hög feber inom 2-3 timmar, så de gick snabbt!
Men nu (10:e) dan är jag nästan helt frisk förutom hosta o huvudvärk.

Bloggkatten sa...

Det är säkert bara en vanlig förkylning,du behöver inte vara orolig, svininfluensa eller inte, han är snart på benen igen.

Monica sa...

Min som låg deckad en vecka..efter det kom hostan..den har han blivit fri ifrån nu efter 6 veckors hostande..om det var svinis..vet vi inte..men han var ganska så illa däran i ett dygn..men det var den höga febern. Håll koll på andningen..och att han sover med lite lutning på sängen(tog och vek en bäddmadrass under hans bäddmadr. så han sov i sluttning)råd från läkarn..då får lungorna mera fritt att ventilera ordentligt. Både Jimmy och min yngsta tyckte det var lättare att sova. Finns flera infuensliknade eländes som går nu..enda sättet att veta om det är svinis så är det med ett pinnprov i näsan. Kramen och hoppas allt går väl.

Cina sa...

Här har ungarna haft de symtomen men jag tror inte det varit influensan utan bara vanlig förkylning. Det är ju som alltid mycket som "går" nu, det är lätt att glömma bort det i den här masshysterin som media drar upp.
Riktig influensa brukar ju komma snabbt, på ett par timmar. Stora Syster och jag var däckade i influensa förra julen, på två timmar blev vi väldigt sjuka med hög feber men, en vecka senare var vi friska igen.
Om du är orolig tycker jag att du ska ringa sjukvårdsupplysningen. De hänvisar dig till ett särskilt nummer.
Kram!

wingar sa...

Hur mår han nu? Hoppas det inte var influensan. Jag känner ingen som haft den så jag vet inte alls hur sjuk man kan bli. Det enda jag hört är att man ska söka vård om man själv misstänker svininfluensan.
Många kramar/ Inger

envilsenloppa sa...

Vi har inte haft svininfluensan , vad jag vet !?!
Barna var sjuka i höstas ordentligt men om det var det , vet jag inte .
Du får väl ringa sjukvårdsupplysningen , de är kloka !
Kram/Lotta

Britt sa...

Hej vännen! Tyvärr kan jag inte hjälpa dej, känner ingen som har eller haft svininfluensa. Våran 15 åring, är kraftigt förkyld och hostar, men än så länge är det fortfarande bara vanlig förkyldning, ej feber.
Hoppas allt går bra med sonen.
Kramiz Britt

litentanta sa...

Har inte varit hemma hos dig på några dagar ser jag men nu är jag här, antagligen för sent kanske?

Dottern blev ju akut sjuk i september (?) och vi tog oss en sväng om akuten, då i första skedet av influensaskräcken så blev ju den här mamman livrädd och kom farandes med taxi för upphämtning av liten dotter....

Eftersom att hon ju är ganska kraftigt astmatisk så gick de efter andningen uppe på sjukan, efter sedvanligt PEF-blåsande, hon hade tappat mycket av sin andningskapacitet, och några ynka prover (inte svinis dock...hmm) så fick vi åka hem några timmar senare. Påfyllning av cortison, de ger ju en sån dunderstöt av Betapred och en klar förbättring av andningen och sen i med Tamiflu.

Vi fick ju ta nya prover efter lååång tid, gick inte att se om det varit svinis då dessvärre, det här var ju inför vaccinationen, men genomgången A- och B-influensa hade hon dock och fick rådet att vaccinera sig ganska omgående...

Hon var risig, utan hög feber, men där ska visst Tamiflun ha bromsat bra eftersom att den sattes in efter bara nåt dygn, och heller inte någon hosta, och släpade omkring sig själv som ett lik i flera veckor... Ont i kroppen, alla de vanliga symptomen utom ev illamående osv, det slapp hon åtminstone :-)

Man ska verkligen ha i baktanke att det just nu går alla möjliga former av influensa, allt behöver inte vara den "allvarliga" formen men klena, astmatiska osv ska nog vara än mer uppmärksamma på andningen just, annars tror jag att man bara får ta det lugnt, om vi ser hur få som ändå blir allvarligt sjuka jämfört med hur många som åkt på eländet så kan man ta det relativt lugnt!

Kramen och just ja, ser ju att det hunnit bli bättre, men även sämre? Kanske får han en dubbelsväng som dottern? En först o andra sen?