onsdag 19 augusti 2009

Snart är det höst

Nu är det sommar här igen, känns som det varit sommar från och till sen april. Vi satt ute och fikade och hade tagit ut trädgårdsmöblerna i april och folk gick klädda i sommarkläder. Nu börjar det närma sig september och är ännu soligt och hett.

Dock blir det mörkare fortare på kvällarna och vinden bär med sig lite höstkänsla. Det är lustigt att ljudet av vinden i träden ändras när det börjar bli höst, det låter lite vemodigt, lite rasslande. Som ett förväl.

För mig har hösten ofta känts som en start på något, som om möjligheterna ligger framför mig. Jag piggnar till efter sommarens dvala för hösten passar nog mitt temperament och personlighet bättre.

Nu längtar jag efter att få gosa inomhus under stormiga, dramatiska höstkvällar och slippa sitta i trädgården bara för att det är soligt ute. Och få skuldkänslor för att jag hellre vill vara inne.

Sen kommer ju möbelkatalogerna och butikerna får in höstkläder och skor så man riktigt kan frossa. Under sommaren är det ganska trist på klädfronten, sommarkläderna hänger ju kvar sen i våras och reas ut i evigheter.

8 kommentarer:

Marie//Tekla Maräng sa...

Hej
Jo det är riktigt mysigt med höst, det går lättare att andas. Böcker ges ut i travar till min glädje och affärerna brukar ha mycket kul att titta på. Även roligare att laga mat för *för jag dör inte av värmeslag vid spisen som under sommaren*.
Kram Marie

Lavendel sa...

Det er mere stille og ro her i høsten. Forstår dig - jeg sidder heller ikke ude for enhver pris...
kærlig hilsen

Jenny sa...

Höst=lugn...
Och det passar oftast ihop med mitt sätt att tänka, leva och bara finnas till.
Jag tar ju halva dan på mej för att få upp ögonen, och sen blir jag ofta fort trött igen...Haha!
DÅ är det jobbigt när dagarna är varma och långa...
Tycker du är kanonduktig som i alla fall tar tag i det där med din trädgård...
Jag bjuder dej på kaffe om du kommer upp och tar min också!
Hehe....näe skoja bara....där får man snart gå med machete (stavas det så?) eller lie.
Men jag har lärt mej av Ernst Kirschteiger (stavas DET så??)att det kallas LUMMIGHET!
SÅ...lummighet är vaed jag har. Inget annat. Apselut inget annat..
Och än så länge SER jag trädgårdsmöblerna, så de e lugnt!

Kram på dej, vännen och bläddra försiktigt i katalogerna! Det har en förmåga till att kunna bli dyrt...(min erfarenhet, men jag handlar ju sååå gärna på nätet och slipper trängsel i butikerna, så NÅGOT måste det väl få kosta då?)
Ha de! //Jenny

Nina sa...

Jag önskar mer sommar, inte höst än! Och det brukar ju bli sommar igen när skolorna börjar, det hoppas jag på.

Bloggblad sa...

Tänk, jag som alltid känt vemod när hösten kommer, blev riktigt upprymd vid tanken på att snart få tända en brasa igen...

Med tanke på att du har ett namn i adressraden, ett annat som signatur och ett tredje som bloggnamn, så är det väl inte så konstigt att jag inte kunde räkna ut vem du var på FB??? :) Hoppas att jag är förlåten för det!

hugan sa...

Sommar jojo den blåste bort förra helgen. Nyss hemkommen från jobbet så visade nu biltempen på minus 0.5 grader. Tycker väl att luften kännts höstig senaste tiden...lite väl tidigt tycker jag! En månad närmare bestämt...fastän jag tycker om hösten jag med!
Det där sommarhuset i Skåne...

Britt sa...

Hej vännen! Jag håller med att hösten är mysig, man kan kurra ihop sig i en soffa med en bra bok eller se en film med tända ljus och myskläder. Sen kan jag tycka att hösten är så vacker med alla dessa färger som blir som en tavla.

Du frågade om min blålila flox och det tillhör sensommar/höst blommor.

Ha de gott
Kramiz Britt

StinasLoppis m.m sa...

Halloj , åh ne inte höst det är inte min årstid mörkt kallt blåsigt regn ... Ne våren är min årstid när allt får nytt liv igen .Ha en fin dag vännen Kramisar /STINA