fredag 14 augusti 2009

Malmöfestivalen börjar

Nu kör Malmöfestivalen igång idag och min son vill gå där själv med sina kompisar. Han är bara tretton år och jag anser att han är för ung ännu, undrar hur gamla barnen ska vara när man släpper dem lösa.
Vi får kompromissa med att vi går på behörigt avstånd från honom med mobilerna på, om det är något så får han ringa.

Jag fasar för att tänka på vad jag gjorde som trettonåring, jag var knappast någon snäll liten flicka då. Det har jag blivit på senare år.

Något jag längtar efter är uppträdandet av Thåström, sen blir det nog att man strosar runt bland stånden och äter langos. Jag älskar det, undrar varför de bara säljs under festivalen.

När vi bodde mitt i Malmö så var det oväsen och hålligång hela nätterna under festivalen, nu är det så skönt att bo där vi bor i lugn och ro.
Märks att man börjar bli gammal, eller åtminstone klokare.

Kanske ska någon av er bloggare dit. Vi kunde kört med en särskilt blomma i knapphålet så vi kände igen varandra, eller något annat roligt.
Eller haft ett eget tält för bloggare där vi kunde samlas och fika och träffas.

19 kommentarer:

Maria sa...

Tyvärr så bor jag 40 mil från Malmö, annars hade jag gärna hängt med på en bloggträff :) Skulle vara grymt kul. Hoppas du får det roligt.
Kramkram

J sa...

Ska tänka på dej och dina langosar när jag pillar mina räkor och tar mej en liten "hutt" ikväll....

TÄNK om jag varit i Skåne....DÅ hade jag kanske kommit till Malmö bara för att få en fika ihop med en av världens goaste bloggkompisar!!

Nu får jag sitta här uppe i Bohuslän ikväll...proppad med färska räkor och lite halvdragen...och det kanske blir lite roligt de me!?

Megakram på dej och ha det jättebra!
//Jenny

S sa...

Festivaler skrämmer mig lite, så hoppar nog över det. Men det där med bloggtält lät bra...

Ha det nu så kul!

Mina ord - min vardag sa...

Jag håller med dig att 13-år och ensam på malmöfestivalen det är lite väl ungt. Så du har en bra ide med lite avstånd från varandra men att man ändå finns där kram

wingar sa...

Så gjorde jag också när min yngste var i ditt barns ålder. Mobil är bra att ha ibland..=)
Fast jag tycker det är lite jobbigt nu med när han är 17 att låta honom gå själv.
Vi har Marinfestivalen i Gävle nu, så här är det också roligt i helgen.
Ha det så kul!
Kram

Uffematten sa...

Har nog varit lite överdrivet hönsig med mina, men tretton år är väl ändå lite för ungt för att gå så där helt på egen fot? Men med viss uppsikt och mobil går det säkert att lösa ;-)!

Och hurdan man själv var i den åldern vågar man banne mig inte ens tänka på! Stackars, stackars mamma och pappa!!!

Hoppas att ni får fint väder och en jättekul festival!

Kramen, vännen!!!
/"Uffis":-)

Cina sa...

Det var väl en utmärkt lösning, att ha kontakt via mobilen och ändå finnas i samma område! Det är inte helt enkelt, de här unga tonåren, de TROR ju gärna att de är lite större än vad de är....
Själva har vi lyckats lösa det på samma sätt. Vi har varit ett gäng föräldrar som kunnat turats om att vara nära, skjutsa och finnas till hands. Med fler barn i olika åldrar har det känts oöverstigligt ibland, men, man är inte mer än människa!
Befinner mig tyvärr för långt från Malmö för en bloggträff men tanken är inte dum alls!
Hoppas ni får en trevlig kväll!
Kram!

Lallis - liv och leverne sa...

Hoppas att det blir en fin festival:)
Kram Lallis

Monica sa...

Härligt med festival! Jo 13 år ute en stund på dagen med en BRA kompis helt okej tycker väl jag..men inte på kvällen..har ingen fått gjot här. Min son har varit själv på festivaler vi haft här nu i sommar..men han är 16..och fått vara till 24.00..min dotter fick gå med kompis till 21.00 hon är bara 14. Hoppas ni får en härlig festival..mågottkramar.;)

svartängel sa...

Jag gillar festivaler och jag älskar langos:-)) När vi hade våran för ett tag sedan var jag dit mest för den där langosens skull, hade inte tid till så mycket mer just då...Mobiler är bra när man har tonåringar som vill vara ute och driva, men jag vet också att mobiler kan ha svårt med täckning under festivaler. För många på en och samma plats och alla försöker ringa och hitta borttappade kompisar...

Hoppas att ni får det riktigt roligt i alla fall...och ät lite langos åt mig:-)) Kram

Samtal från min trädgård sa...

Har också en 13 åring nästan 14 här, som vill åka utan föräldrar med kompisar till stora staden på eftermiddag/kväll. Här blir det blankt nej, och tyvärr är man inte mycket värd då i hennes ögon, när hon får stanna hemma. Men jag tror, att hon värdesätter det, när hon blir äldre, så jag får stå ut med sura miner just nu!
Så vi får hitta på andra saker i stället eller lova att göra andra saker som kompromiss.

Miss Borderline sa...

Här pågår Way out West som bäst i pissregnet! Igår hörde jag knappt nåt men idag ligger ljudet på rejält åt mitt håll. Avundas inte polaren som jobbar där, igår var ju riktigt hyfsat väder men idag känns det som VINTER :((

Så gick det ytterligare en sommar som gjorde en besviken, suck, tänk så rätt han skaldade Ledin: Sommaren är kort, det mesta regnar bort :(

Langos har jag aldrig ätit, vet inte ens om jag fattat riktigt vad en langos är egentligen haha!

Kramar!

hugan sa...

Va att vi missade en festival..?! Å andra sidan var vi bara där för att se Turning Torson ;) Jovisst är det en smula tidigt att gå ensam vid 13 på festival...men det fixar ni på med lite avstånd!
Hade visst varit kul med en bloggarträff, tror jag hade varit mest norrifrån!!
Ha en fin helg
kramar

Pixi sa...

Tycker oxå att ni hittade den bästa lösningen,13 e för ungt att gå själv!!Tänk på allt som händer ,folk e inte kloka längre..Jag har slutat gå på Malmöfestivalen men kul att veta att du oxå bor i närheten!! Hoppas allt blev bra !!Kram =)

Erika sa...

Är man bara 13 år skall det vara uppsikt från föräldrarna, helt klart.
Låter man sina egna barn springa vind för våg i den ålder är man som förälder reellt ansvarslös. Bara håll du uppsikt över honom, skulle det hända något så förlåter man aldrig sig själv.

Vinkelevink

Charmkatti sa...

Gu vad länge sedan det var jag såg Thåström, det var på nalen i stockholm för säkert 20 år sen!
Han är och kommer alltid förbli min favorit!

Och nu när det verkar funka att kommentera för mig är de bäst jag gör det:-)
Läser ju din blogg så ofta jag kan, men det är så ofta, nästan jämt, som jag inte kan kommentera:-( Så att du vet...
Kram
Katti

Jenny sa...

Hej hopp!
Kikar in så här "mitt i natta" och undrar hur du har det?
Hoppas allt gick bra på festivalen?

Jag somnade på soffan till teven i vanlig ordning, och vaknade lite vingbruten, så nu sitter jag här 20 i 4 på natten med lite "nybryggt" och myser i mörkret och tystnaden....

Varför är allting lättare om natten, tro?
Kram på dej, vännen!
//Jenny (:

Polargrevinnan sa...

Vilken fin lösning ni kom på.
13 år då är man för ung att klara av om det skulle hända något. Och "händer något" det gör det ofta där mycket folk samlas.
Jag har varit med "Föräldrar på stan" och sett en hel del. Det finns allt för många föräldrar som struntar i sina ton-åringar. Kanske av oförstånd eller bekvämlighet? När släpper man barnen lösa, frågar du. Hoppas du får några tips. Det är några år sedan mina pojkar var tonåringar och tiderna har förändrats.Mera våld och fler frestelser är det idag. Jag tror det är svårare att vara föräldrar idag än för 20 år sedan.
Hoppas det var trevligt på festivalen.
Ha det så bra.
Kram Viola

Bloggullet sa...

Till er allihop.
Tack för alla kommentarer.
Och för tipsen om hur man hanterar en 13- åring.;o)
Han har fortsatt tjata om att få åka dit själv,dessa tonåringar.

Bamsiga kramar till er