fredag 18 september 2009

Tankar om samtalsterapin

Nu känns det som om jag har landat och tagit lite paus i min inre resa. Om det är att jag behöver ha rast eller om jag är mer tillfreds nu det vet jag knappast. Jag känner att nu vill jag bara vara och känna hur det känns. Min prestationsångest har mildrats för tillfället och jag har kommit in i någon sorts rutiner.

Nu är det mina rutiner och de är lite huller om buller, dock är det rutiner i ett ganska slött tempo. Jag törs knappast berätta om dem, så slöa är de, anpassade efter min förmåga just nu.

Sen blir det nog slut på lugnet när jag börjar i samtalsterapi. Då skakas jag nog om och den nuvarande friden rörs upp och stressas. Det blir nog både spadar och grävskopor som kommer att gräva och röra upp i minnen, upplevelser, känslor och nutid.
Egentligen undrar jag om jag orkar utsätta mig för detta, eller om det är bättre att låta det gamla vara, begrava det och sätta en blomma.

Ett mål har jag med terapin och det är att bli gladare, piggare, få bättre självkänsla och självförtroende och förlåta andra och mig själv för saker som hänt. Och en massa annat som utgör grunden för en tillvaro i lugn och ro, kärlek och glädje.
Så starten och målet är uttänkta, nu är det bara vägen det handlar om.

Får jag en bra psykolog så tar han mig igenom snåriga skogar, över berg och dalar, krokiga stigar och ger mig bra karta och kompass så jag tar mig till målet.
Är det en dålig psykolog så förrirrar jag mig kanske in i skogen ännu mer och vimsar
och springer omkring där resten av livet.

Jag är optimist ännu. Tror det mesta om gott tills motsatsen bevisats.
Ha en fantastiskt härlig fredag.

8 kommentarer:

Tant Brun sa...

Önskar dig åxå en underbar fredag:)
Kram Bibban

NinaH sa...

Lycka till med "vandringen"!
Och ha en trevlig helg!

S o F sa...

Oj - vad snygg layout du hade NU! Rent och fint men ändå lagom liv runt om.

Undrar om du kommer att behålla den här tro? ;)
(hoppas du inte tog illa upp att jag sa att jag hade svårt att läsa)

Trevlig Helg!

Uffematten sa...

Önskar dig en jättetrevlig helg och lycka till med din inre resa!

En jättekram till dig!

Maria sa...

Terapi kan vara både skrämmande och sätta igång massa känslor, men det kan också vara en spännande resa in i sig själv. Hoppas du får en bra psykolog som kan hjälpa dig genom den resan och följa med dig på den. Jag önskar att jag hade haft en som mer hjälpte mig på resan. men man kan ju inte få allt :)
Kram

Samtal från min trädgård sa...

Önskar dig lycka till. Har gått hos olika terapeuter både pga. mina barn med särskilda behov och jag själv.
Alla har varit bra, men jag trivs nu bäst nu, där det emellanåt är lite KBT-inspirerat. För mig har det varit bra att via mindfulness kunna acceptera att det som varit har varit, jag kunde inte ha gjort eller handlat annorlunda med de verktyg, som jag hade då.
I dag försöker jag att hantera det mesta i lugn och ro, lyckas inte jämt, gamla mönster dyker upp, men jag arbetar på det.
Trevlig helg!

Anonym sa...

Jag håller tummarna att allt går riktigt bra och som du har tänkt dig.
Ha en trevlig helg! med nya skor kanske?

S sa...

Terapi kan vara nervöst, frustrerande, kul, omvälvande, tråkigt, fascinerande - ja det mesta som livet är. Jag ska hålla tummarna för att du får en bra vägvisare.

Kan ändå känna igen känslan att ibland vill man bara vara, sitta under sin korkek och lukta på blommorna. Och det är också bra.

Många kramar!