tisdag 16 februari 2010

Skäms Bengt Westerberg

Nu är jag upprörd, eller snarare explositionsaktig.
Girigheten har fått ännu ett ansikte, Bengt Westerberg håvar in närmare 70 tusen kronor i månaden som ordförande i Röda Korset. Att han inte skäms. De pengarna ska ju gå till behövande, man ska inte sko sig i välgörenhetsorganisationer.
Nu har jag knappast lust att skänka några pengar längre trots att det behövs.
Skäms på er giriga egoister.

Tänk om de som brinner för att hjälpa andra kunde få jobb inom välgörenhetsorganisationerna istället för dessa giriga pampar, då kunde de kanska jobba för en rimlig lön och låta pengarna gå till det de är ämnade för. Nämnligen att hjälpa folk som behöver det, inte för att göra rika pampar och politiker ännu rikare.

Nu går ju massor med pengar inom tex. Röda Korset till löner, arvode, administration, det är ju skamligt. Varför i fridens namn ska anställda inom dessa organisationer ha topplöner och privilegier som höga direktörer och politiker?
Nu kan följden bli att folk slutar skänka pengar och att de behövande inte får hjälp längre.

Jag förstår inte hur man kan kamma hem 70 tusen i månaden när man ser hur jordbävningsoffer och fattiga barn svälter runt om i världen och man vet att pengarna kunde gått till dem istället.
Gör om Röda Korset, sparka de nuvarande anställda och anställ pensonal som kan jobba för rimliga, ordinära löner.
Där med basta.

9 kommentarer:

Polargrevinnan sa...

Jag har arbetat ideellt i 25 år inom Röda Korset. Tycker det är en bra organisation, som finns i de flesta demokratiska länder. När något händer kan Röda Korset snabbt vara på plats och stannar ofta kvar tills landets egen organisation kan ta över.
Vi på gräsrotsnivå är lite ledsna över vilka propotioner Westerbergs lön har tagit. Folk säger upp sitt medlemskap, vill inte skänka pengar o.s.v.
För att sitta i ledningen för ett omfattande hjälparbete fordras det kvalificerat folk. Finns det likvärdiga personer som tar ett sådant jobb för lägre lön? Då ska naturligtvis Röda Korset anställa dessa, men var finns de. Valberedningen får väl undersöka detta. Westerberg är väl kvalifiserad för sitt jobb, om han sen är värd sin lön - ja, det kan inte jag bedöma. Vad som inte kommer fram i media är att Röda Korset har "bantat" ner sin personal och sina administrativa kostnader.
Jag försvarar inte Westerbergs lön.
Han utför ett arbete och det finns inget som säger att han behöver se det som ideellt.
Röda Korset måste ha duktiga människor som kan sitt jobb - om de ska kosta så mycket, ja, det är det som vi tvistar om.
Många människor tror att insamlade medel går till löner. Röda Korset redovisar hur mycket av varje insamlad krona går till administration och det kostar att hjälpa.
Sluta inte att ge några kronor till
behövande. Byt organisation om det känns bättre. Det finns många som hjälper till vid katastofer, alla behövs.
Kram Viola

Roses, angels & white homes sa...

Hej vännen! Ja ibland kan det bli så att man inte vet vad man ska skriva om men det ger sig ska du se. ta det lugnt. Hihi ja det kanske bryter loss med isen. VI hörs snart igen ska du se, vi är kvar här. sköt om dig under tiden och ha det gott kram

Christina sa...

Det är inte klokt!
En sån organisation skall man väl vara försiktig med?

Ha det gott vännen
Kram
Vi ses på FB...

Tina sa...

Hej vännen!!
Jag delar dina tankar känner en enorm förståelse för ditt sätt att agera!! Känner likadant!!
Jag skänker nu mer enbart pengar till personer som köper det som behövs & sen åker direkt till platsen där det behövs. Jag skänker även pengar till Barnens ark.
Röda korset va längesedan jag skänkte nått till.. har en bekant som jobbat där men som slutade pga mygel & skit. Hon kunde inte se hur de lurades, så hon slutade.. nu jobbar hon mer idiellt.
Tänker på dig & hoppas att du mår bra!!!!
Kram Tina

Erika sa...

Jag skänker inte en enda krona så länge sådant. Tänker inte försörja dem som suger till sig oansenliga summor på grunder som är helt absurda. Dagligen mår man riktigt illa av hur pengar hanteras. Gnället att det skall sparas hit och dit är patetiskt, när det i nästa stund vräks ut miljonbelopp till höger och vänster och som nu med Westerberg. Synd om honom, han kanske behöver det till toapapper och mat för dagen. Dj...la skitgubbe.


Vink

Erika sa...

Jag skänker inte en enda krona så länge sådant pågår. Glömde det sista ordet i förra kommentaren

Njut i din trädgård sa...

Jag håller verkligen med dig! Jag blir också upprörd! Visst kan man motivera frågan med kommentarer som att det behövs kompetenta personer, men om BANKTJÄNSTEMÄN kan säga nej till sina bonusar kan väl dem som jobbar för VÄLGÖRENHET visa lite MORAL!

oj vad arg jag blev! Kändes bra!

Kram till dig för ditt inlägg!

StinasLoppis m.m sa...

Hej , härligt att du är tillbaks saknar ju dej . Ja det är inte klokt att det ska vara så när man skänker vill man ju veta att det kommer fram o dit det ska , jag skänker till ett ställe här ulandshjälpen blir mest kläder o mjukisdjur Kramen //STINA

Marie//Tekla Maräng sa...

Ja det ska klart ifråga sättas varför han har så hög lön. Det är ju larvigt för ingen människa behöver så mycket pengar per månad.
Och man tycker ju att sådan organisationer som Röda Korset ska akta sig så att inte alla slutar att ge.
Själv ger jag pengar till sådana jag vet samlar in själva och sen levererar det direkt på platsen.Kramar Marie:)