onsdag 17 februari 2010

Ångest över inlägget

Jag har sån ångest över inlägget om Röda Korset igår.
Röda Korset och andra hjälporganisationer gör ett beundransvärt jobb och folk på fältet är värda all respekt. De behövs, det är ledningens löner jag är emot.

15 kommentarer:

Uffematten sa...

Tycker det är bra att någon "pekar" på det vansinniga i att betala ut en sån hög månadslön när det är hjälpverksamhet man sysslar med...

Kramen!!!

S sa...

Jag förstod ditt inlägg som så att du kritiserade just de högt uppsatta välbetalda inom organisationen, inte de som gör personliga uppoffringar på fältet för att hjälpa. Är helt ense med dig!

Stor kram!

Torilpia sa...

Jeg kjenner på de samme følelser og har de samme tanker om dette som du .. folk som driver med veldedige formål skal ikke ha så mye i lønn. Til og med femti tusen hadde vært alt for mye ..

Veldig bra at du setter fingeren på dette .. :o)

Ha en super onsdag - klemmer!

S o F sa...

Ingen ångest behövs! :)

Jag/vi förstod precis vad du ville ha sagt, och att det inte var ett fördömande av hela Röda Korset, utan bara höga löner.

Kram!

Polargrevinnan sa...

Det var ett bra inlägg du gjorde om Bengt Westerbergs höga lön, absolut inget att ångra.
Snälla Bloggullet, man måste förmedla sina åsikter, absolut inget fel. Det ska bli spännande att se hur Röda Korset löser det här med höga löner. Nu har det verkligen blivit en förtroende kris.
Ha det så bra och en kram från
Viola

Anonym sa...

Livet är så ORÄTTVIST i alldeles förmånga avseenden!
Vad hjälper det att an blir så ARG..Vem lyssnar och bryr sig ?
Alla (de flesta) funtade människor förstår detta ! HUR kommer det sig att dessa rävar sitter där de sitter och kan skatta sina insatser så mycket högre ???
Man blir mörkrädd ...
Kram

Britt sa...

Hej vännen! Det var ett tags sedan jag var här inne. Har varit körigt och ont om tid för bloggande ett tag. Skall bli bättre framöver.
Håller helt med dej om att det är för höga månadslöner när de sysslar med hjälpverksamhet. Brinner man för att jobba med att hjälpa andra så borde det vara ideellt arbete som många vanlig arbetare ställer upp på.
Ha de gott
Kram Britt

Tina sa...

Hej vännen!!!!!!
Nä du ska inte ha ångerst över det. Det är en viktig sak att ta upp!!
Ja, visst behövs de & visst gör de ett stort jobb.. men det finns INGEN anledning till så höga löner!! När jag skänker pengar vill jag ju att de ska gå till de som behöver dem.. inte till någons lön.
Jag tycker att det är kusligt att ens ta emot sån lön när man jobbar med en sån organisation.
Vi är MÅNGA som gör ett viktigt jobb, men som inte ens ha den summan på en halvårslön!! Se bara vården, barnomsorgen,äldreomsorgen...mfl... vi gör alla skillnad i samhället men det är bara ett få av oss som får betalt för mödan.
Så NEJ..du ska INTE ha ångerst för ditt inlägg!!!!!
Kram Tina

hugan sa...

Det där inlägget var absolut rätt!
Hade inte en aning om att det var sån prestigelön i att hjälpa nödställda....bedrövligt! Men så bra att du kan öppna ögonen på folk! :) Heder till dej!
Kram likaså.

Cina sa...

Skippa ångesten! Absolut! Att ha den positionen Bengt Westerberg har, innebär att bli granskad och utstå både ris och ros. Man behöver reagera och ifrågasätta, annars brakar ett samhälle samman. Höga löner och arvoden behöver man ifrågasätta, inte bara acceptera utan diskussioner. Röda Korset har fått tyvärr fått sig en törn p g a detta men det beror ju inte på ditt inlägg, utan vad direktörer och ledare gjort. Ut med det i ljuset bara så kan vi jobba vidare sen!
Varm kram!

Pockethexan sa...

Du ska vara stolt över dig själv för att du vågar stå upp för saker som är fel!!!

Stor KRAMIS till dig för att du vågade säga sanningen o alla vet vad som är rätt o fel!!!
<;D

Ha en trevlig helg i snöyran...

Barbro sa...

Nej, det var bra skrivet!
Inga missförstånd alls!

Tussegumman sa...

Önskar dig en underbar och härlig helg! Ta hand om dig min vän/kramar Tussegumman

Samtal från min trädgård sa...

Helt med dig om inlägget. Känner flera som står och samlar in pengar, som är lika upprörd som du och flera med dig.

Anonym sa...

sluta ha ångest! jag har avslutat mitt givande pga dessa och börjat skänka till andra som inte skor sig på andras bidrag